Kerrostalon ludeongelma kuriin matalalla profiililla

Taloyhtiöiden ludeongelmat ovat kiusallisia tilanteita niin asukkaille, taloyhtiön hallitukselle kuin isännöitsijällekin. Kun helsinkiläisessä kerrostaloasunnossa tehtiin ludehavainto, isännöitsijä tiesi heti kenelle kannattaa soittaa: Pestes oli hoitanut aiemminkin vastaavan ongelman ammattimaisesti ja kaikessa hiljaisuudessa.

Pestes vakuutti ammattitaidollaan

Helsinkiläisen taloyhtiön isännöitsijä sai tiedon ludehavainnosta eräässä kerrostaloasunnossa. Kollega vinkkasi hälyttämään tuhoeläinten hallintaan erikoistuneen Pestesin paikalle, sillä hänellä oli hyviä kokemuksia yrityksen ammattitaidosta.

”Pestes pääsi paikalle todella nopeasti. Ammattilaiset tarkastivat huoneiston, jossa ludehavainto oli tehty. Samalla he tekivät matalalla profiililla tarkastukset myös viereisiin asuntoihin. Torjuntatoimet saatiin nopeasti käyntiin ja tilanne saatiin hallintaan”, nimettömänä pysyttelevä isännöitsijä kertoo.

Tilanne hoidettiin matalalla profiililla ja tyylikkäästi, jotta kenellekään ei koitunut tilanteesta ylimääräistä harmia eikä turha paniikki päässyt leviämään.

Laajempi ongelma toisessa taloyhtiössä

Kun toisessa taloyhtiössä sijaitsevassa asunnossa ilmoitettiin ludehavainto, helsinkiläisen isännöitsijän ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kenelle soittaa. Pestes tutki huoneiston ja naapuriasunnot, ja totesi, että myös toisessa asunnossa oli luteita. Kyseisessä asunnossa asuva henkilö oli tiennyt luteista, mutta ei ollut uskaltanut ilmoittaa asiasta kustannusten pelossa.

”Pestes hoiti tilanteen ammattimaisesti. He tekivät useita tarkastuskäyntejä tasaisin väliajoin, jotta talon voitiin lopulta todeta olevan täysin puhdas luteista.”

”Olemme tykänneet Pestesin toimintatavasta, sillä he tekevät työnsä nopeasti, ammattimaisesti ja matalalla profiililla. Lisäksi he ovat lähettäneet raportin jokaisesta käynnistä, jotta kaikki osapuolet pysyvät ajan tasalla tilanteesta. Aiomme toimia myös jatkossa heidän kanssaan.”

Some voi olla vaarallinen tiedotusväylä

Isännöitsijän mukaan ludeongelmaa voidaan pahentaa väärän tiedon ja turhan hysterian levittämisellä. Sillä on vaikutusta niin asukkaisiin, osakkaisiin kuin esimerkiksi asuntojen myyntiin ja asuinalueen maineeseenkin.

”Erään asukkaan luona vieraillut henkilö oli alkanut levittää Facebookin kautta tietoa, että talossa on paha ludeongelma, vaikka luteita oli vain yhdessä asunnossa. Tämä voi olla todella ongelmallista ja haitallista.”

Toisinaan myös taloyhtiön toiminta voi olla kyseenalaista.

”Yritimme hoitaa tilanteen matalalla profiililla, mutta taloyhtiö päätti tiedottaa asiasta ilmoitustauluilla, roskakatoksissa ja muilla tiedotteilla. Taloyhtiön aktiivisuus ja avoin tiedottaminen ovat tietysti arvostettavia asioita, mutta sillä voi olla myös paniikkia lietsova vaikutus.”

Tässä artikkelissa ei kerrota isännöitsijän nimeä eikä taloyhtiöiden sijaintia, jotta kenellekään ei aiheudu ylimääräistä harmia.

Tarvitsetko apua ludeongelman hoitamisessa tai haluatko kysyä luteiden torjunnasta? Ota yhteyttä Pestesin ammattilaisiin!

Ota meihin yhteyttä!

Pestes Oy

Sähkötie 8
01510 Vantaa

Luotettava kumppani logo GDPR kelpoisuus logo

Copyright © 2024 Pestes Oy