Lintuesteet ja lintusuojaukset

Lintuesteet ja lintusuojaukset taloyhtiöille, kiinteistöille, teollisuudelle sekä yksityishenkilöille.

Myös sopimuspohjaiset, erilaisiin tarpeisiin räätälöidyt palvelukokonaisuudet. Kustannusarvio ja kartoitus aina veloituksetta!

Linnut voivat pesiä, yöpyä tai oleskella rakennuksissa sisällä tai ulkorakenteissa. Mitä isompi lintu, sitä enemmän on yleensä haittaa. Rakenteissa pesii usein puluja, naakkoja sekä pikkulintuja, pesintä tapahtuu yleensä rakenteiden sisällä, jotta pesät ovat suojassa ulkoisilta uhilta. Pulut ja naakat voivat kantaa paljonkin pesämateriaalia rakenteisiin ja siten vaurioittaa eristetiloja. Pikkulinnut tekevät myös pesät rakenteisiin, mutta pesät ovat pienempiä. Lintujen jätökset rakenteissa tai ulkoseinillä ovat epäsiistejä ja vaurioittavat maalipintoja. Kuten muidenkin eläinten pesissä, on lintujen pesissä hyönteisiä, jotka voivat kulkeutua sisätiloihin. Lokit pesivät katoilla ja niiden puolustaessaan pesiä, voi lokkien hyökkäily piha-alueilla olla ahdistavaa ihmisille. 

Lintusuojaukset valitaan lintulajin perusteella ja suojaus vaihtoehtoja on useita. käytämme mm. nylon- ja metalliverkkoja, estopiikkejä, sähköpaimenia, magneetti karkotteita. Suojaukset eivät vahingoita lintuja ja toteutukset tehdään lintujen pesintä huomioiden. 

Huom! Osa lintusuojauksista estää myös oravien kulun rakenteisiin.

Case-esimerkkejä toteutetuista lintuesteistä ja lintusuojauksista

Orava- ja lintusuojaus 2020-luvulla rakennettuun omakotitaloon

Asukas oli havainnut oravan kulkevan rakenteisiin ja laittoi meille yhteydenotto pyynnön rakenteidensuojauksesta. 

Asukkaalle soitettiin ja sovittiin katselmus, jotta voidaan laatia tarjous suojauksista. 

Katselmuksessa havaittiin, että osa yläpohjan tuuletusaukoista oli isoja ja siellä ei ollut laisinkaan suojaverkkoja, osa raoista oli liian pieniä oravalle, mutta mahdollisia kulkureittejä pikkulinnuille. Asukas halusi kokonaisvaltaisen suojauksen ja hänelle tehtiin tarjous kaikkien yläpohjan tuuletusrakojen suojauksesta metalliverkolla. Tarjous hyväksyttiin. 

Asukkaan kanssa sovittiin asennusajat ja suojaukset tehtiin telineiden avulla, samalla käytiin tarkistamassa eristetilaa mahdollisuuksien mukaan ja ei havaittu silmämääräisesti oravien aiheuttamia tuhoja. Asukas oli puuttunut orava ongelmaan ja lisävahingoilta vältyttiin. 

Kohde: 2020-luvulla rakennettu puolitoista kerroksinen puuverhoiltu omakotitalo.

Hinta: 1235,00€ sisältäen asennukset, materiaalit ja telineet.

HOKS! Työnosuus on verotuksessa kotitalousvähennyskelpoinen ja laskuun eritellään kustannukset.


Lintusuojaus liiketilakiinteistössä

Huolto otti yhteyttä puluongelmasta kiinteistöllä, pulut olivat löytäneet oivallisen yöpymispaikan liiketilojen sisäänkäynnin yläpuolelta.  

Kohteeseen tehtiin katselmus huollon kanssa ja sovittiin että tarjous lähetetään kohteen isännöitsijälle. 

Katselmuksessa havaittiin pulujen oleskelua sisäänkäynnin katoksen vaakapalkeissa. 

Suojaukseksi ehdotettiin osin pulupiikeillä sekä metalliverkolla. 

Isännöitsijä hyväksyi tarjouksen ja asennukset päästiin tekemään nopeasti. Ongelma tuli ratkaista pian, koska liiketilojen sisäänkäynnit olivat jatkuvasti pulujen jätöksissä. 

Verkot ja pulupiikit asennettiin tarjouksen mukaisesti. 

Kohde: liiketilakiinteistö

Hinta: Urakkahinta oli 825,00€ alv 0%, sisältäen tarvikkeet, asennukset sekä tarvittavat telineet.


Lintusuojaus kauppakiinteistössä

Kiinteistömanageri otti yhteyttä puluongelmaan sähköpostitse, ja kertoi että pulut olivat asettuneet kaupan latausalueelle. Suoritimme kohteessa katselmuksen tarjousta varten. 

Katselmuksessa havaittiin pulujen oleskelua ja pesintää kattorakenteissa. Pulut olivat löytäneet mukavan paikan erilaisten putkien päällä ja pesineet myös valaisimien päällä. 

Latausalueen suojaksi ehdotimme nylonverkkosuojausta (silmäkoko 50mm). Verkko osoittautui tehokkaimmaksi keinoksi estää pulujen oleskelu ja pesintä kohteessa, ja asennukset suoritettaisiin käyttäen rakennustelineitä. 

Kiinteistömanageri hyväksyi tarjouksen, ja sovimme, että asennukset tehdään yleisen lintujen pesimisrauhan päättyessä. Yhteistyössä kaupan henkilökunnan kanssa sovittiin asennusajoista, ottaen huomioon mahdollisimman vähäisen haitan ja jouhevan asennuksen sujuvuuden. 

Verkko asennettiin tarjouksen mukaisesti, ja valaisimille tehtiin huoltoaukot varmistaen, että niiden huolto on mahdollista jatkossakin ilman ongelmia. 

Tämä ratkaisu tarjosi tehokkaan suojan puluongelmaa vastaan samalla huomioiden kiinteistön käytännön tarpeet ja mahdolliset huoltotoimenpiteet.

Kohde: kauppakiinteistö

Hinta: Urakkahinta oli 1957,80€ alv 0%, sisältäen tarvikkeet, asennukset sekä tarvittavat telineet.


Lintusuojaus 2010-luvulla rakennettuun taloyhtiöön

Isännöitsijä otti yhteyttä sähköpostitse naakkaongelmasta taloyhtiössä. Isännöitsijälle soitettiin ja puhelinkeskustelussa hänelle esitettiin tarkentavia kysymyksiä, ja samalla sovittiin katselmus ongelmakartoituksesta ja tarjouksen laatimista varten. 

Taloyhtiössä oli kaksi rakennusta, ja naakkoja havaittiin liikkuvan useammalta sivuilta rakenteisiin, lisäksi oli havaittavissa pikkulintujen kulkua rakenteisiin pienemmistä tuuletusraoista. Maasta tehdyssä katselmuksessa todettiin useita paikkoja, joissa naakkojen jälkiä oli nähtävissä, ja hyönteisverkon riekaleita roikkui repimisen jäljiltä. 

Taloyhtiölle tarjottiin ratkaisuksi rakenteen suojausta metalliverkolla (silmäkoko 13mm), ja asennukset toteutettaisiin kuukulkijan ja nostolava-auton avulla. 

Tarjouksessa yksityiskohtaisesti kuvailtiin asennustapaa ja kohdealueita. Kustannuksissa eriteltiin asennukset, materiaalit ja nostinkulut. Taloyhtiö hyväksyi tarjouksen, taloyhtiö halusi itse tiedottaa asukkaille asennuksista. 

Hoks! Verkko pitää myös oravat ja pulut poissa rakenteista! 

Kohde: 2010-luvulla rakennetut talot, joissa oli rapattu tiiliverhoilu ja peltikatto.

Hinta: Asennukset ja materiaalit 4552,00€. Nostinkulut 2320,00€ (hinnat sis alv 24%).

Huom. Nostinkulut olivat korkeat, koska asennus vaati osittain nostolava-autoa.


Orava- ja lintusuojaus 2000-luvulla rakennettuun rivitaloyhtiöön

Taloyhtiön isännöitsijän otettua yhteyttä nettisivujemme kautta reagoimme välittömästi ja olimme häneen yhteydessä vielä samana päivänä. Kohteena oli rivitaloyhtiö, jossa oli ilmennyt ongelmaksi oravat ja pikkulinnut, jotka pääsivät rakenteisiin. 

Sovimme katselmuksen kohteeseen, ja taloyhtiön hallituksen jäsen oli paikalla. Katselmuksessa selvisi, että rakennusten pitkillä sivuilla sijaitsevat yläpohjan tuuletusraot olivat avoinna, ja mahdollinen rakennusvaiheessa asennettu hyönteisverkko ei ollut riittävä estämään lintuja ja oravia pääsemästä rakenteisiin. Verkot olivat noin 20 vuotta vanhat, ja ongelma oli lähes jokaisessa neljästä rakennuksesta. Suosittelimme kaikkien rakojen suojaamista yhdellä kertaa, sillä osittainen tukkiminen olisi saattanut siirtää ongelman muualle. 

Tarjosimme ratkaisuksi yläpohjan tuuletusrakojen suojausta metalliverkolla (silmäkoko 13mm), ja asennukset toteutettaisiin rakennustelineiden sekä nostolaitteen avulla. 

Tarjouksessamme kuvailimme asennustapaa ja kohdealueita. Kustannuksissa erittelimme asennukset, materiaalit ja nostinkulut. Taloyhtiö hyväksyi tarjouksen, ja asennuksista tiedotettiin asukkaille kirjallisesti. Toteutuksen jälkeen asennukset katselmoitiin yhdessä taloyhtiön hallituksen kanssa. 

Hoks! Pikkulintujen lisäksi isommat linnut (pulu ja naakka) pysyy poissa rakenteista. 

Kohde: 2000-luvulla rakennetut harjakattoiset puuverhoillut rakennukset.

Hinta: Asennukset ja materiaalit 4897,50€. Nostinkulut 1078,00€ (hinnat sis alv 24%).


Teemme mitä odotat — odotuksiasi paremmin!

Rakennuksessa voi ilmetä erilaisia ongelmia esim. hiiristä, rotista, oravista tai linnuista. Näiden ilmeneminen voidaan havaita mm. äänistä rakenteissa (rapinaa), eläinten virtsanhajua (pistävä/tunkkainen), sisätiloissa alkaa esiintymään hyönteisiä (turkiskuoriaisia, lintukirppuja, jauhopukkeja jne.), jätöksiä ulko- ja/tai sisäpuolella (papanat, lintujen jätökset). Tyypillisiä vaurioita ovat eristeiden pilaaminen, reikiä häyrysulkuihin, johtojen jyrsiminen sekä hajuhaitat. Näiden kaikkien ongelmien ratkaisu ja poistaminen kuuluu palveluihimme, kartoituksesta aina suojaukseen asti.

Ongelmia voi olla taloyhtiöissä (rivitalot, kerrostalot, paritalot), omakotitaloissa ja kiinteistöissä. Tarjoamme ratkaisut kaikille vaihtoehdoille.

1

Nopeat vastaukset

Kontaktoimme asiakkaat nopeasti ja sovimme yksityiskohdista, kuten kartoituskäynnistä kohteeseen.

2

Ilmainen kartoitus toimialueellamme

Kartoitamme kohteet ja arviomme ongelmatilan sekä laajuuden, jotta voimme tarjota riittävän suojauksen ongelman poistamiseksi.

3

1 vuoden asennustakuu! (sisältäen myös materiaalit)

Tehdyille suojauksille myönnämme yhden (1) vuoden asennustakuun sisältäen myös materiaalit.

4

Kattava ja selkeä kustannusarvio

Tarjous suojauksesta toimitetaan asiakkaalle sisältäen kokonaishinnan sekä kuvauksen, kuinka suojaus toteutettaisiin. Otamme huomioon myös tarkasti työturvallisuuteen liittyvät seikat, sillä meille on tärkeää toteuttaa asioita henkilöstön turvallisuus sekä ympäristö huomioiden.

5

Teemme sovitut työt laadukkaasti ja sovitussa aikataulussa

Ammattitaitoinen ja mukava henkikökuntamme hoitaa työn taattuun Pestes-laatuun eli teemme mitä odotat – odotuksiasi paremmin!

Pyydä tarjous lintusuojauksesta

"*" näyttää pakolliset kentät

Pudota tiedostot tähän tai
Max. tiedoston koko: 50 MB.
  Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Pestes Oy:n tietosuojaselosteesta »
  Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  Pestes Oy

  Sähkötie 8
  01510 Vantaa

  Luotettava kumppani logo GDPR kelpoisuus logo

  Copyright © 2024 Pestes Oy