Tuhoeläinkartoitukset

Tuhoeläinkartoitus

Teemme aistinvaraisia tuhoeläinten tilannekartoituksia erilaisiin kohteisiin. Kartoitus tehdään ensisijaisesti purkamatta rakenteita. Tilaa tuhoeläinkartoitus alan ammattilaiselta.

Näin teemme kartoituksia

  • Hiiret ja rotat jättävät jälkiä rakenteisiin ja pihoille.
  • Hyönteisiä havainnoidaan ensisijaisesti näköperusteisesti sekä keskustelemalla kohdetta käyttävien ihmisten kanssa.

Kartoitus on suoritettavissa tarkemmilla perusteilla, kuten seurantavälineillä (mm. feromonipyydyksillä). Suoritamme seurantaa feremonipyydyksin (hyönteiset) ja hiiret / rotat taas myrkyttömillä seurantapaloilla. Seurantapalat houkuttavat hiiriä ja rottia jyrsimään paloja, mitkä indikoivat taas esiintymismäärää. Feremonipyydykset houkuttavat hyönteiset pyydykseen, mistä voimme tarkistaa lajin sekä arvioida kannan määrää.

Näiden seurannassa saatujen tulosten sekä tehdyn kohdekartoituksen tulokset kirjataan raporttiin toimenpide-ehdotusten kanssa.

Tilaa tuhoeläinkartoitus

PestDeal Plus ikoni iso

PestDeal-palvelupaketti taloyhtiöille
alkaen 77 € / kk

Pest Deal on taloyhtiön palvelusopimus, joka toimii kuin vakuutus.

Se auttaa estämään yllätykset ja epäselvyydet vastuista. Enää ei tarvitse ihmetellä, kuka maksaa torjunnan, jos taloyhtiössä huomataan tuhoeläimiä.

Lue lisää PestDeal-palvelupaketeista »

Milloin tehdään tuhoeläinkartoitus?

Sisä- tai ulkotiloissa on epäilys jyrsijöistä tai hyönteisistä, mutta ei ole varmuutta mitä ongelmaa on. Tarkastukset tehdään aistinvaraisesti ja apuna voidaan käyttää erilaisia loukkuja sekä hyönteisansoja. Tarkastukset tehdään ensisijaisesti purkamatta rakenteita. 

Jyrsijät 

Jyrsijät aiheuttavat vaurioita rakenteille ja voivat levittää tauteja, lisäksi jyrsijät pilaavat elintarvikkeita. 

Jyrsijöiden kartoituksessa etsitään mm. niiden aiheuttamia jyrsintäjälkiä, papanoita, kulku-uria ja jyrsijöiden virtsahaju voi paljastaa esiintymisen. Jyrsijöitä voidaan kartoittaa myös loukuilla sekä myrkyttömillä seurantapaloilla, loukkuihin kiinni jääneistä ja seurantapalojen jyrsintä määristä voidaan indikoidan ongelmaa. 

Teemme myös tunnistuksia kuvien avulla. Jyrsijöiden tunnistukset kuvien perusteella voi olla jälkiä lumessa, jyrsintäjälkiä tai niiden papanoista. 

Raportoimme kartoitukset ja annamme toimenpide suositukset. 

Hyönteiset 

Tuhohyönteiset aiheuttavat haittaa irtaimistolle, elintarvikkeille, tekstiileille sekä ihmisille. Jotta torjuntamuodot voidaan valita oikein, tulee tietää mitä hyönteistä vastaan torjuntaa tehdään. Osa sisälle tulevista hyönteisistä voi olla täysin harmittomia ja eivät vaadi torjuntaa. Useat luononvaraiset hyönteiset eivät pesiydy sisätiloihin ja ovat ajautuneet sisälle esim. Tuuletuksen yhteydessä tai ulkovaatteiden mukana. 

Tuhoeläinkartoitukset tehdään aistinvaraisesti etsimällä esiintymisalueelta hyönteisiä tai niiden kehitysasteita, osa hyönteisistä jättää myös kuoria, ulostejälkiä tai koteloita. Hyönteisille on myös ansoja, joilla voidaan pyydystää niitä, ansoihin jääneistä voidaan tehdä tunnistus ja arvioda ongelma-astetta. 

Teemme myös tunnistuksia kuvien avulla. Kuvat voivat olla hyönteisten erikehitysasteista tai niiden jättämistä jäljistä.  Kuvissa on hyvä olla mittasuhden mukana esim. Tulitikku tai viivoitin. 

Raportoimme kartoitukset ja annamme toimenpide suositukset. 

Ota yhteyttä

Tilaa tuhoeläinkartoitus alan ammattilaiselta.

Pestes Oy

Sähkötie 8
01510 Vantaa

AAA luottoluokitus Luotettava kumppani logo GDPR kelpoisuus logo

Copyright © 2024 Pestes Oy