Täyden palvelun tuhoeläinhallintaa
KÄSITTELEMME YHTEYDENOTOT VÄLITTÖMÄSTI
Soita 010 326 9200

ROTTIEN TORJUNTA

Rottien torjunta suoritetaan pääsääntöisesti tehokkailla menetelmillä, kuten jyrsijämyrkyillä ulkotiloissa ja sisätiloissa loukuilla.

010 326 9200   pestes@pestes.fi

Pyydä ammattilainen paikalle

Rottien torjunta tulee aina jättää ammattilaisen tehtäväksi, sillä kyseessä ei ole ihan yksinkertainen tehtävä. Toimintatapaamme kuuluu, että pyrimme aina ensimmäiseksi selvittämään rottaongelman todelliset juurisyyt, minkä jälkeen rottien torjunta alkaa kyseisten syiden eliminoinnilla. Yleensä rottaongelma johtuu jostakin ihmisen aiheuttamasta syystä. Riskitekijät löydetään yleensä tarkastelemalla ympäristöä ja usein rottaongelman taustalta löytyy jonkinasteinen jätehuolto-ongelma.

Teemme rottien torjunnan suunnitellusti ja ammattimaisesti niin, että rotat pysyvät pysyvästi poissa halutulta alueelta. Mikäli rottien torjuntaa ei tehdä huolella ja oikein, voivat rotat löytää piankin tiensä takaisin ei-toivotulle alueelle.

Rottien torjunta, mikä rottia houkuttaa?

Rotta pärjää monenlaisella ravinnolla ja kaikenlainen ruoka houkuttelee niitä tehokkaasti. Ne ovat hyvin älykkäitä ja osaavat etsiä ravintoa eri paikoista kuten komposteista ja roskiksista. Siksi rottien torjunta kannattaa jättää ammattilaisen hoidettavaksi!

Ota yhteyttä!


Tyypillisiä rottaongelmalle altistavia riskitekijöitä:

  • avo- ja risukompostit
  • kasvustot, joista putoaa ruokaa (omenat, luumut)
  • lintujen ruokinta, jota ei ole hoidettu asianmukaisesti
  • lähellä olevat vesistöt (rotta tarvitsee vettä).

Kun syy-yhteydet saadaan selville, on rottaongelman uusiutumista helpompi ehkäistä. Ota yhteyttä, jos tarvitset tuholaistorjunta palveluita.

Katso yhteystietomme

rottien torjunta


Naapurin ongelma voi olla myös sinun ongelmasi

Rotan reviiri voi olla yllättävänkin suuri. Ei ole lainkaan tavatonta, että rottia nähdään puolenkin kilometrin päässä ongelman alkulähteestä. Yhden reviirin alueella voi myös elellä monta rottayhteiskuntaa, joiden välillä vallitsee tarkka hierarkia.

Jos siis toisessa paikassa ravinnon saanti vaikeutuu, voi rottia ruveta näkymään toisen talon pihassa ja päinvastoin. Jos rottia alkaa näkyä myös päivällä, se on merkki siitä, että niillä on jo pulaa ruoasta.


Mitä tehdä, jos näkee rotan?

Jos tapaat kiinteistösi läheisyydessä yhden rotan, ei vielä välttämättä ole syytä akuuttiin huoleen, sillä rottien reviirit voivat olla varsin suuriakin. Kyseessä voi siis olla kauemmas harhautunut yksilö.

Kannattaa kuitenkin tutkia, löytyykö merkkejä aktiivisemmasta liikehdinnästä, kuten koloja tai kulku-uria. Rotat käyttävät yleensä samoja reittejä ja kun ne liikkuvat toistuvasti vaikkapa pensaan alta toisen pensaan luo, jää siitä pikkuhiljaa jälki. Kun rotta kulkee omiin rakenteissa olevista koloista, jää siitä rasvainen jälki rakenteisiin.

Jos merkkejä rotista löytyy enemmän, kannattaa ottaa yhteyttä tuholaistorjuntaan.

Rotan aiheuttamat haitat

Rotta on ensisijaisesti ulkoeläin, joka kuitenkin voi ruoan toivossa tunkeutua sisälle jo tuumankin kokoisista koloista. Ruoan haistettuaan seinätkään eivät sitä välttämättä pidättele, sillä sen hampaat ovat todella vahvat ja se voi helposti syödä tiensä puu- tai kipsiseinästä läpi.

Myös sähköjohtoja pureksimalla rotta voi tehdä rakennuksille suurta vahinkoa ja aiheuttaa oikosulkuja, sähkökatkoksia ja tulipaloja.

Rotta on myös taudinkantaja. Se levittää monia sairauksia, joista kuuluisin esimerkki, lienee vuosina 1346–1353 Eurooppassa riehunut mustarotan levittämä Musta surma. Nykyään mustarotat ovat Suomessa harvinaisempia ja isorotta on vallannut alaa, mutta nykyinenkin rottakanta voi levittää esimerkiksi Salmonellaa ja monia muita sairauksia.


Rottien torjunta ammattilaisen toimesta

Ammattilaisen toteuttamana rottien torjunta on tarkkaa ja johdonmukaista työtä. Ulkotiloissa työkaluina voidaan käyttää houkuttelevia jyrsijämyrkkyjä, mutta sisätiloissa turvaudutaan pääsääntöisesti loukkuihin, jotta vältetään raadoista syntyvät hajuhaitat.

On syytä huomioida, että syöttiansoille ei saa päästää lapsia eikä kotieläimiä. Syöttiansat ovat turvallisia ja varustettu kiinteillä lukoilla. Tämän kaltaisiin asioihin annamme myös selkeät ohjeistukset sekä tiedotteet.

Tuholaistorjunta vaatii kärsivällisyyttä, sillä kyseessä on älykäs ja neofobinen eläin, joka karttaa uusia asioita. Rotta on epäileväinen eikä yleensä käy syötteihin heti kiinni, vaan vasta sitten kun se on tottunut syötin läsnäoloon eikä muuta ruokaa ole. Kilpailevan ravinnon siivoaminen ympäristöstä on tärkeää.

Ansat tarkistetaan säännöllisesti viranomaisten antamien ohjeistuksien mukaisesti ( Biosidiasetus (EU) N:o 528/2012 sekä Kemikaalilaki 299/2013).


Teemme myös kiinteitä kontrolleja

On ympäristöjä, joissa rottien ja muiden tuhoeläinten varalta tarvitaan myös kiinteitä kontrolleja ja ajantasaista raportointia. Näitä teemme kiinteistöille, taloyhtiöille,  elintarvike- ja muulle teollisuudelle, kauppakeskuksille, varustamoille, leipomoille, huolintaliikkeille ja kaikille, joiden tiloissa käsitellään elintarvikkeita tai tarve  torjunnalle on jostain muusta syystä jatkuvaa.


Jokaisesta käynnistä raportti sähköpostiin

Tuholaistorjunta raportointimme on tarkkaa ja ajantasaista. Asiakkaamme saa jokaisesta käynnistä selkeän raportin sähköpostiin.


Ota yhteyttä

Onko sinulla epäilys tai tieto rottaongelmasta? Ota meihin yhteyttä niin autamme.

010 326 9200   pestes@pestes.fi

aa luottoluokitus luotettava kumppani logo Yrittäjät jäsenyritys

Copyright © 2021 Pestes Oy