Hiiri

HIIRET

Kotihiiri, Mus musculus

Metsähiiri, Apodemus flavicollis

Jyrsijöiden vierailua voidaan alkaa epäillä, jos näkyvillä on ruokailujälkiä, jyrsityn näköisiä pakkauksia ja ulostepapanoita. Hiiret havaitaan myös rapinasta rakenteissa. 

Yleisimmät hiiret sisätiloissa on kotihiiri ja metsähiiri, jotka ovat varsin yleisiä suomessa. Hiiret aiheuttavat haittaa toki rapinallaan, mutta suuremmat haitat ovat elintarvikkeiden pilaaminen ja rakenteiden vaurioittaminen. Hiiret tuhoavat mm. eristeitä ja höyrysulkuja. Lisäksi hiirien pesissä voi esiintyä hyönteisiä, jotka voivat tulla sisätilojen ongelmiksi. 

Hiiriä saadaan torjuttua tehokkaasti loukuilla, jyrsijämyrkyillä sekä rakenteiden suojauksilla. 

Mitkä ovat kotihiiren tuntomerkit?

  • ruskea
  • siimamainen häntä
  • hiiret jättävät runsaasti pientä papanaa

Mitkä ovat metsähiiren tuntomerkit?

  • Ruskeahko selkä ja vaalea vatsa
  • siimamainen häntä
  • hiiret jättävät runsaasti pientä papanaa
Elintavat

Hiiret ovat kaikki ruokaisia. Elävät luonnossa, mutta voivat pesiä rakenteissa, varsinkin ilmojen viiletessä hakeutuvat herkästi rakennuksiin lämmön ja ravinnon perässä.  

Esiintyvyys
  • Luonnossa
  • Rakenteissa
  • Varastoissa
Haitat

Hiiret voivat vauroittaa rakenteita jyrsimällä, kuten rikkomalla hyörysulkuja tai jyrsimällä sähköjohtoja. Hiiret voivat pesiä eristeissä joka vauroittaa niitä. Hiirien virtsa on pistävän hajuinen ja haittaa asuinmukavuutta. Hiiret voivat kantaa tauteja ja saastuttaa elintarvikkeita. 

Torjunta omatoimisesti

Hiirien pääsyn estäminen rakenteisiin on suositeltavaa, suojauksessa kannattaa käyttää metalliverkkoa (pienisilmäinen ja säänkestävä, hiiri voi mahtua kulkemaan jopa alle sentin kokoisesta raosta). 

Ulkoalueilla ei suositella säilyttämään ylimääräsiä tavaroita, jottei jyrsijöille ole suojaa ja pesintäpaikkoja. 

Yleinen siisteys helpottaa havainnoimaan jyrijöiden papanat ja mahdolliset jyrsintäjäljet.  

Torjuntaa voi tehdä loukuilla ja kaupoista saatavilla syöteillä.

Pyydä ammattilainen paikalle

Pestesin ammattilainen osa kartoittaa hiirien kartoittaa sisääntuloreitit, joskus ongelman ratkaisu voi vaatia rakenteiden avaamista.

Hiiret voidaan loukuttaa ja/tai poistaa jyrsijämyrkyillä. Monessa tapauksessa suosittelemme rakenteiden suojauksia, jolla saadaan hiiret pysymään poissa rakenteista tai sisätiloista. Ammattilaisina osaamme valita parhaat ja tehokkaimmat torjuntamenetelmät.

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä!

Pestes Oy

Sähkötie 8
01510 Vantaa

Luotettava kumppani logo GDPR kelpoisuus logo

Copyright © 2024 Pestes Oy