Orava­suojaukset

Oravasuojaukset taloyhtiöille, kiinteistöille, teollisuudelle sekä yksityishenkilöille.

Myös sopimuspohjaiset, erilaisiin tarpeisiin räätälöidyt palvelukokonaisuudet. Kustannusarvio ja kartoitus aina veloituksetta!

Oravat kulkevat tyypillisesti ylärakenteista rakennusten sisään. Puut jotka ovat kiinni rakennuksissa tai niin lähellä, että orava voi hypätä vaikka talon katolle, voi kasvattaa riskiä oravien kulkua rakenteisiin. Vinttitilat ovat tuulettuvia ja jos niiden tuuletusraot ovat suojaamattomia, voivat oravat päästä rakenteisiin helposti. Tiilikatteissa voi olla myös rakoja, joista oravat pääsevät kulkemaan rakenteisiin. Oravat myös jyrsivät puurakenteita ja voivat näin päästä rakenteisiin. Oravien aiheuttamat tuhot voivat olla mittavia, ongelmat ei yleensä rajoitu rapinaan katossa ja seinissä, vaan voivat mm. rikkoa höyrysulkuja ja repiä eristeitä. 

Rakenteita suojataan metalliverkoilla ja metallilistoilla.

Huom! Oravasuojaukset estävät myös lintujen pääsyä suojatuille alueille.

Case-esimerkkejä toteutetuista oravasuojauksista

Orava- ja lintusuojaus 2020-luvulla rakennettuun omakotitaloon

Asukas oli havainnut oravan kulkevan rakenteisiin ja laittoi meille yhteydenotto pyynnön rakenteidensuojauksesta. 

Asukkaalle soitettiin ja sovittiin katselmus, jotta voidaan laatia tarjous suojauksista. 

Katselmuksessa havaittiin, että osa yläpohjan tuuletusaukoista oli isoja ja siellä ei ollut laisinkaan suojaverkkoja, osa raoista oli liian pieniä oravalle, mutta mahdollisia kulkureittejä pikkulinnuille. Asukas halusi kokonaisvaltaisen suojauksen ja hänelle tehtiin tarjous kaikkien yläpohjan tuuletusrakojen suojauksesta metalliverkolla. Tarjous hyväksyttiin. 

Asukkaan kanssa sovittiin asennusajat ja suojaukset tehtiin telineiden avulla, samalla käytiin tarkistamassa eristetilaa mahdollisuuksien mukaan ja ei havaittu silmämääräisesti oravien aiheuttamia tuhoja. Asukas oli puuttunut orava ongelmaan ja lisävahingoilta vältyttiin. 

Kohde: 2020-luvulla rakennettu puolitoista kerroksinen puuverhoiltu omakotitalo.

Hinta: 1235,00€ sisältäen asennukset, materiaalit ja telineet.

HOKS! Työnosuus on verotuksessa kotitalousvähennyskelpoinen ja laskuun eritellään kustannukset.


Orava- ja lintusuojaus 2000-luvulla rakennettuun rivitaloyhtiöön

Taloyhtiön isännöitsijän otettua yhteyttä nettisivujemme kautta reagoimme välittömästi ja olimme häneen yhteydessä vielä samana päivänä. Kohteena oli rivitaloyhtiö, jossa oli ilmennyt ongelmaksi oravat ja pikkulinnut, jotka pääsivät rakenteisiin. 

Sovimme katselmuksen kohteeseen, ja taloyhtiön hallituksen jäsen oli paikalla. Katselmuksessa selvisi, että rakennusten pitkillä sivuilla sijaitsevat yläpohjan tuuletusraot olivat avoinna, ja mahdollinen rakennusvaiheessa asennettu hyönteisverkko ei ollut riittävä estämään lintuja ja oravia pääsemästä rakenteisiin. Verkot olivat noin 20 vuotta vanhat, ja ongelma oli lähes jokaisessa neljästä rakennuksesta. Suosittelimme kaikkien rakojen suojaamista yhdellä kertaa, sillä osittainen tukkiminen olisi saattanut siirtää ongelman muualle. 

Tarjosimme ratkaisuksi yläpohjan tuuletusrakojen suojausta metalliverkolla (silmäkoko 13mm), ja asennukset toteutettaisiin rakennustelineiden sekä nostolaitteen avulla. 

Tarjouksessamme kuvailimme asennustapaa ja kohdealueita. Kustannuksissa erittelimme asennukset, materiaalit ja nostinkulut. Taloyhtiö hyväksyi tarjouksen, ja asennuksista tiedotettiin asukkaille kirjallisesti. Toteutuksen jälkeen asennukset katselmoitiin yhdessä taloyhtiön hallituksen kanssa. 

Hoks! Pikkulintujen lisäksi isommat linnut (pulu ja naakka) pysyy poissa rakenteista. 

Kohde: 2000-luvulla rakennetut harjakattoiset puuverhoillut rakennukset.

Hinta: Asennukset ja materiaalit 4897,50€. Nostinkulut 1078,00€ (hinnat sis alv 24%).


Oravasuojaus 2000-luvulla rakennettuun omakotitaloon

Asiakas soitti ja kertoi, että oli havainnut oravia ulkoseinällä ja oli seurannut mihin oravat kulkevat. Pienen seuraamisen jälkeen havainnut, että oravat kulkivat rakenteisiin muutamista paikoista, joissa oli selkeitä jyrsintäjälkiä. 

Sovimme asiakkaan kanssa kartoituksen tarjousta varten. 

Kartoituskäynnillä havaittiin, että muutamassa paikassa kattojen lomittaiskohdissa oli hyvä kulkureitti oraville rakenteisiin, lisäksi oravat olivat jyrsineet toisesta paikasta rakoa isommaksi.  

Suosittelimme, että suojataan rakennuksessa havaitut ongelmapaikat metalliverkolla. Asennukset vaativat nostimen, koska osa seinustoilla olevista rakenteista esti teline asennuksen. 

Tarjouksessa oli kuvattuna asennustapa sekä alueet, kustannuksiin eriteltiin asennukset/materiaalit ja nostinkulut. Asiakas hyväksyi tarjouksen ja asentaja oli yhteydessä asennusajasta. Toteutuksen jälkeen asennukset katselmoitiin asiakkaan kanssa.

Hoks! Verkko pitää myös pikkulinnut poissa rakenteista!

Kohde: 2000-luvulla rakennettu talo

Hinta: Asennukset ja materiaalit tulivat maksamaan 743,00€ alv 24% ja nostimen osuus oli 570,00€ alv 24%.

Työnosuus on verotuksessa kotitalousvähennyskelpoinen ja laskuun eritellään kustannukset.


Teemme mitä odotat — odotuksiasi paremmin!

Rakennuksessa voi ilmetä erilaisia ongelmia esim. hiiristä, rotista, oravista tai linnuista. Näiden ilmeneminen voidaan havaita mm. äänistä rakenteissa (rapinaa), eläinten virtsanhajua (pistävä/tunkkainen), sisätiloissa alkaa esiintymään hyönteisiä (turkiskuoriaisia, lintukirppuja, jauhopukkeja jne.), jätöksiä ulko- ja/tai sisäpuolella (papanat, lintujen jätökset). Tyypillisiä vaurioita ovat eristeiden pilaaminen, reikiä häyrysulkuihin, johtojen jyrsiminen sekä hajuhaitat. Näiden kaikkien ongelmien ratkaisu ja poistaminen kuuluu palveluihimme, kartoituksesta aina suojaukseen asti.

Ongelmia voi olla taloyhtiöissä (rivitalot, kerrostalot, paritalot), omakotitaloissa ja kiinteistöissä. Tarjoamme ratkaisut kaikille vaihtoehdoille.

1

Nopeat vastaukset

Kontaktoimme asiakkaat nopeasti ja sovimme yksityiskohdista, kuten kartoituskäynnistä kohteeseen.

2

Ilmainen kartoitus toimialueellamme

Kartoitamme kohteet ja arviomme ongelmatilan sekä laajuuden, jotta voimme tarjota riittävän suojauksen ongelman poistamiseksi.

3

1 vuoden asennustakuu! (sisältäen myös materiaalit)

Tehdyille suojauksille myönnämme yhden (1) vuoden asennustakuun sisältäen myös materiaalit.

4

Kattava ja selkeä kustannusarvio

Tarjous suojauksesta toimitetaan asiakkaalle sisältäen kokonaishinnan sekä kuvauksen, kuinka suojaus toteutettaisiin. Otamme huomioon myös tarkasti työturvallisuuteen liittyvät seikat, sillä meille on tärkeää toteuttaa asioita henkilöstön turvallisuus sekä ympäristö huomioiden.

5

Teemme sovitut työt laadukkaasti ja sovitussa aikataulussa

Ammattitaitoinen ja mukava henkikökuntamme hoitaa työn taattuun Pestes-laatuun eli teemme mitä odotat – odotuksiasi paremmin!

Pyydä tarjous oravauojauksesta

"*" näyttää pakolliset kentät

Pudota tiedostot tähän tai
Max. tiedoston koko: 50 MB.
  Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Pestes Oy:n tietosuojaselosteesta »
  Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  Pestes Oy

  Sähkötie 8
  01510 Vantaa

  Luotettava kumppani logo GDPR kelpoisuus logo

  Copyright © 2024 Pestes Oy