Teollisuusasiakkaat

Tuholaistorjunta teollisuudelle, varastotiloihin, kauppoihin ja kauppakiinteistöihin

Elintarvikkeille haittaa aiheuttavat tuhoeläimet jaetaan elintarviketuholaisiin, sisätilojen tuholaisiin, satunnaisiin vierailijoihin ja haittaeläimiin. Kaikki tuhoeläimet ovat haitallisia, sillä ne voivat levittää sairauksia sekä likaavat ja pilaavat elintarvikkeita tai niiden pakkauksia.

Rakennamme palvelukokonaisuuden asiakkaan laatuvaatimus ja tuoteturvallisuus huomioiden, unohtamatta henkilökunnan turvallisuutta.

Elintarviketuholaiset

Elintarviketuholaisia ovat kuoriaiset ja lentävät hyönteiset, jotka elävät jonkin elinvaiheensa elintarvikkeessa. Tuholaiset ovat etenkin kuivien tuotteiden ongelma, kuten viljan, viljatuotteiden, kuivattujen hedelmien, pähkinöiden ja papujen. Eri elintarvikkeilla on omat tyypilliset tuholaisensa. Tuholaiset viihtyvät ja lisääntyvät huoneen lämpötilassa.

Elintarviketuholaisia voidaan ehkäistä huolehtimalla että:

  • kuivien tavaroiden varastoissa on hyvä ilmanvaihto
  • varastotiloissa on hyvä järjestys ja siisteys
  • pakkauksia pidetään hyllyillä
  • varaston lämpötila on alle +18°C
  • varastossa tavara kiertää ”first in – first out” (FIFO) -periaatteella eli vanhin otetaan ensimmäisenä käyttöön• saapuvat tavarat tarkistetaan.
Sisätilojen tuholaiset

Sisätilojen tuholaiset elävät yleensä muualla kuin elintarvikkeissa, mutta ne voivat saastuttaa elintarvikkeet välillisesti. Sisätilojen tuholaisia ovat mm. sokeritoukat, paperitoukat, turkiskuoriaiset ja torakat. Niiden torjunta on koko kiinteistön ongelma. Sisätilojen tuholaisia voidaan ehkäistä huolehtimalla yleisestä puhtaudesta ja siisteydestä sekä järjestyksestä. Torjuntatavat ovat samat kuin elintarviketuholaisillekin. Mikäli tuholaiseksi osoittautuu turkiskuoriainen tai torakka, on torjunta hyvä jättää ammattilaisten hoidettavaksi.

Satunnaiset vierailijat

Satunnaisia vierailijoita ovat kärpäset, muurahaiset, hämähäkit ja muut varsi-naisesti ulkona elävät hyönteiset. Ne voivat aiheuttaa hygieniaongelmia elintarviketiloissa. Satunnaisia vieraita torjutaan kuten sisätilojen tuholaisia. Lentäviä hyönteisiä voidaan torjua myös UV-laitteilla.

Haittaeläimet

Haittaeläimiä ovat hiiret, rotat ja linnut. Jyrsijöiden vierailua voidaan alkaa epäillä, jos näkyvillä on ruokailujälkiä, jyrsityn näköisiä pakkauksia ja ulostepapanoita. Linnut, kuten pulut, lokit ja varpuset, voivat aiheuttaa ongelmia purkaus-, lastaus- ja jätehuoltoalueilla, mikäli niille on ruokaa tai pesimispaikkoja.

Haittaeläimien pääsyä kiinteistöihin ehkäistään pitämällä ovet ja ikkunat suljettuina sekä huolehtimalla jätehuollosta ja varastoista. Elintarvikkeiden kuljetuslaatikoita ei tule säilyttää ulkona. Jos haittaeläimiä havaitaan, on selvitettävä, mistä eläimestä on kyse ja miten se on päässyt elintarvikehuoneistoon. Rottia ja hiiriä torjutaan loukuilla ja syöttilaatikoilla. Jyrsijöiden ja lintujen torjunnassa on hyvä pyytää ammattiapua.

Ota yhteyttä

Onko sinulla epäilys tai tieto tuholaisongelmasta, jonka haluat hoitaa pois pysyvästi? Ota yhteyttä asiantuntevaan tuholaistorjuntaan!

Pestes Oy

Sähkötie 8
01510 Vantaa

Luotettava kumppani logo GDPR kelpoisuus logo

Copyright © 2024 Pestes Oy