Hinkalokuoriainen

HINKALOKUORIAINEN

Triboliumconfusum 

Hinkalokuoriaiset ovat varsin yleisiä elintarviketuholaisia teollisuudessa, mutta voivat pesiytyä myös kotitalouksiin. Ne voivat pesiytyä rakenteisiin ja mm. viljasiiloihin 

Jos elintarviketuholaisia havaitaan, pyritään selvittämään ongelman laatu ja laajuus eli se, mitä tuholaisia on ja miten paljon ne ovat levinneet. 

Riisihäröt voivat tulla elintarvikkeiden mukana ja sitten pesiytyä keittiöihin. Pilaavat elintarvikkeita ja saastuneet elintarvikkeet tulee hävittää. Tuholaistorjujan ohjeistuksella ja oikein tehdyllä torjunnalla hinkalokuoriaisesta päästään eroon tehokkaasti. 

Mitkä ovat hinkalokuoriaisen tuntomerkit?

  • Toukat ovat vaaleita/kellertäviä, noin 7-8 mm 
  • Kuoriainen on punertava ja koko noin 3-4mm 
Elintavat

Hinkalokuoriaiset ovat elintarviketuholaisia, jotka viihtyvät pääsääntöisesti kuiva-aineiden lähellä, viljasiiloissa tai esimerkiksi myslin ja pähkinöiden seassa 

Esiintyvyys
  • Elää ravinnon lähellä tai ravinnossa (pastat, jauhot, myslit, jne.)
  • Kotitaloudet ja teollisuus
  • Keittiöt
Haitat

Riisihäröt saastuttavat elintarvikkeita ja tekevät niitä käyttökelvottomiksi. Riisihäröt lisääntyvät ja leviävät helposti laajalti, jolloin ongelma poistaminen on työläämpää. 

 

Tuholaiset ovat etenkin kuivien tuotteiden ongelma, kuten viljan, viljatuotteiden, kuivattujen hedelmien, pähkinöiden ja papujen. Ne voivat levittää sairauksia sekä likaavat ja pilaavat elintarvikkeita tai niiden pakkauksia. 

Torjunta omatoimisesti

Kuivatuotteiden tarkastus ja saastuneiden hävitys. Säilytettävät sekä uudet elintarvikkeet suositellaan säilyttämään tiiviissä pusseissa tai astioissa. Kaapit/hyllyt/tilat joissa säilytetään elintarvikkeita tulee siivota huolellisesti, imurilla saa poistettua hyvin raot. Imuri ei tapa hyönteisiä ja imurin säiliö tulee puhdistaa imuroinnin jälkeen ja mahdollinen pölypussi hävittää välittömästi. 

 

Esiintymisalueet käsitellään torjunta-aineella. 

Pyydä ammattilainen paikalle

Jos omatoimisella torjunnalla ei päästä eroon, osaa ammattilainen tarkistaa tilat ja antaa lisäohjeita ongelman ratkaisuun. Lisäksi osa torjunta-aineista on tarkoitettu vain ammattikäyttöön ja osaamme tehdä riittävän laajan torjuntakäsittelyn ongelman poistamiseksi. 

Kerrostaloissa ongelma on voinut levitä myös laajemmalle, selvitämme laajuuden tilaajan kanssa ja pystymme tarjoamaan ongelmanratkaisun riittävässä laajuudessa. 

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä!

Pestes Oy

Sähkötie 8
01510 Vantaa

AAA luottoluokitus Luotettava kumppani logo GDPR kelpoisuus logo

Copyright © 2024 Pestes Oy