Lokki

LOKKI

Larus argentatus (harmaalokki)

Lokkeja esiintyy ympärisuomen useat lokkilajit ovat täysin rauhoitettuja. Lintujen pesintäaikana kaikkien lokkien pesintää ei saa häiritä.

Lokkien pesiessä ne puolustavat lähialuetta, erityisesti kun poikaset lähtevät liikkeelle ne voivat hyökkäillä ihmisiä kohti.

Toreilla lokit voivat napata ravintoa suoraan ihmisten käsistä.

Mitkä ovat lokin tuntomerkit?

  • väritykset vaihtelee valkoisen, harmaan ja mustan välillä

Lokkeja esiintyy ympäri Suomea, suosisivat vesistöjen läheisyyttä. Lokkien pesintä alkaa keväällä huhti-toukokuussa. Useat lokkilajit ovat kaikkiruokaisia.

  • Ympäri Suomea

Lokkien pesiessä katoilla, voivat aiheuttaa haittaa ääntelyllään sekä suojellessaan pesää ja poikaisia. Lisäksi pesämateriaalit voivat tukkia kattokaivoja ja rännejä. Lokkien, kuten muidenkin lintujen ulosteet voivat vaurioittaa rakenteita ja maalipintoja.

Lokkien pesintää voi ehkäistä käymällä katoilla säännöllisesti, jolloin lokki voi kokea alueen turvattomaksi pesiä. Munia tai poikasia ei saa kuitenkaan tuhota tai poistaa. Helppo ravinto houkuttaa myös lintuja paikalla, varsoinkin jätealueen siisteyteen tulee kiinnittää huomiota.

Pyydä ammattilainen paikalle

Meillä on erilaisia ratkaisuja lokkien pesinnän ehkäisemiseksi, kuten verkot, lokkipiikit ja sähköpaimen. Ratkaisumme ei vahingoita lintuja. 

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä!

Onko sinulla epäilys tai tieto ludeongelmasta? Ota meihin yhteyttä.

Pestes Oy

Sähkötie 8
01510 Vantaa

AAA luottoluokitusYrittäjät jäsenyritys logo Luotettava kumppani logo avainlippu logoGDPR kelpoisuus logo

Copyright © 2023 Pestes Oy