Naakka

NAAKKA

Corvus monedula

Naakat voivat aiheuttaa ongelmia purkaus-, lastaus- ja jätehuoltoalueilla, mikäli niille on ruokaa tai pesimispaikkoja. Naakkojen voi aiheuttaa jätöksillään ja pesinnällään merkittävää haittaa. Lisäksi isoista parvista voi tulla ääntelyllään haittaa.  

Naakoja torjuntaa estämällä niiden oleskelua ja pesintä paikkoja erilaisilla verkotuksilla. 

Mitkä ovat naakan tuntomerkit?

  • Pienehkö tumma varislintu, musta/harmaa
  • esiintyy usein parvissa

Esiintyy ympäri Suomea ja lisääntynyt kaupungeissa runsaasti, koska tarjolla on runsaasti ravintoa ja pesimispaikkoja. 

Naakkojen pesintä rakennusten eristetiloissa voi aiheuttaa mittavia vahinkoja. Naakat voivat pesiä myös savupiipuissa. 

Ympäri Suomea kaupungissa ja maaseudulla.

Naakat, kuten muutkin linnut, aiheutavat jätöksillään hygienia haittaa ja jätökset voivat vaurioittaa myös rakenteita. Lintujen pesistä voi levitä myös lintukirppuja ja muita hyönteisiä sisätiloihin. 

Naakojen pesät voivat olla isoja ja työläitä poistaa rakenteista, pesät ja naakkojen jätökset heikentää eristeiden tehoa merkittävästi vinttitiloissa. 

Rakenteiden säännöllisellä tarkkailulla voi havaita naakkojen pesinnän tai oleskelun, näin ongelman poistamiseen voi puuttua ajoissa. 

Lintujen ruokinta suositellaan järjestämään siten, ettei naakoilla ole sitä tarjolla ja jätealueen siistinä pitäminen vähentää riskiä naakojen pesiytymiselle. 

Pyydä ammattilainen paikalle

Naakojen pesinnän ja oleskelun estäminen voi olla haastavaa, koska ongelma-alueet voivat olla laajoja ja sijaita korkealla. Kartoitamme ongelmat riittävällä laajuudella ja valita tehokkaimmat suojaukset rakenteille. Suojauksia tehdään erilaisilla ratkaisuilla, kuten verkotuksilla (metalli- ja nylonverkot),   sekä sähköpaimenilla. Suojakset ei vahingoita lintuja. 

Lisäksi naakkojen aiheuttamien vahinkojen poisto voi olla hankalaa omatoimisesti, teemme pesämateriaalien sekä jätöksien siivouksia, jotta asuinturvallisuus pysyy hyvänä. 

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä!

Onko sinulla epäilys tai tieto ludeongelmasta? Ota meihin yhteyttä.

Pestes Oy

Sähkötie 8
01510 Vantaa

AAA luottoluokitusYrittäjät jäsenyritys logo Luotettava kumppani logo avainlippu logoGDPR kelpoisuus logo

Copyright © 2023 Pestes Oy