Orava

ORAVA

Sciurus vulgaris

Niin kauniita ja söpöjä kuin oravat ovatkin, voivat ne aiheuttaa mittavia tuhoja kiinteistöissä, jos ne pääsevät pesimään rakennuksiin. Oravat voivat päästä rakennuksiin mm. rakenteiden tuuletusraoista, jos niitä ei ole suojattu asianmukaisesti. Oravat voivat jyrsiä puurakenteita päästäkseen sisälle rakenteisiin.

Rakenteissa pesiessään aihettavat haittaa rapinallaan ja tuhoamalla esim. eristeitä ja höyrysulkuja.

Oravia voidaan loukuttaa poistaa rakenteista metsästyajan piutteissa ja rakenteita  voidaan suojata metalliverkotuksilla.

Mitkä ovat oravan tuntomerkit?

  • Koko 19-28 cm
  • Vaalea vatsa, selän väritys ruskea
  • Tuuhea häntä
oravien häätö
Elintavat

Orava on riistaeläin. Sen metsästyskausi alkaa marraskuun alussa ja päättyy helmikuun loppussa. Riistakauden ulkopuolella oravaa ei saa häätää, koska on mahdollista, että sillä on pesintä käynnissä. Orava tekee 2-3 poikuetta vuodessa. Tyypillisesti sen pesintäkausi alkaa huhtikuussa ja jatkuu heinä-elokulle saakka.

Oravalla on usein 2-3 pesää ja voivat vaihtaa sitä, jos kokevat uhkaa.

Esiintyvyys
  • Esiintyy koko Suomessa
Haitat

Voivat tehdä rakenteille merkittävää haittaa mm. jyrsimällä puuta, tuhoamalla eristeitä, höyrysulkuja ja sähköjohtoja.

Pesiessään rakenteissa rapinan lisäksi oravan pesästä voi tulla hyönteisiä sisätiloihin.

Torjunta omatoimisesti

Säännöllinen rakenteiden tarkastaminen, jotta mahdollisen pesinnän huomaa ajoissa. Oravat kulkevat usein yläpohjan tuuletusraosta rakenteisiin, ja näiden asianmukaisen suojauksen tarkastus on suositeltavaa. Muoviverkko ei ole este oravalle.

Pyydä ammattilainen paikalle

Jos epäilet oravaongelmaa talosi rakenteissa. Tulemme tekemään suojauskatselmuksia veloituksetta. Käymme katselmuksessa tarvittaessa yläpohjassa tarkistuksella, mutta vähintään kierrämme rakennukset ulkopuolelta ja katselmuksen perusteella annetaan tarjous toimenpiteistä.

Suojaamme rakenteet aina pitkäikäisellä ratkaisulla, säänkestävällä metalliverkolla, joka kestää vuosia. Tämä suojaus pitää linnut sekä oravat poissa paikoista jonne ne eivät kuulu. Lisäksi loukutamme oravat pois rakenteista metsästysajan puitteissa.

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä!

Pestes Oy

Sähkötie 8
01510 Vantaa

AAA luottoluokitus Luotettava kumppani logo GDPR kelpoisuus logo

Copyright © 2024 Pestes Oy