Perhossääski

PERHOSSÄÄSKI

Psychodidae

Perhossääsket ovat alunperin trooppiikissa eläviä hyönteisiä, ne ovat levinneet laajalti ympäri maailmaa. Suomessa ne elävät pääsääntöisesti viemäreissä. Rakennuksissa perhossääkset laskevat munansa viemäreihin, toukat kehittyvät myös siellä. Aikuiset yksilöt tulevat viemäreistä sisätiloihin ja niitä voi esiintyä runsaastikkin.

Torjuntaa tehdään sisätiloissa, jolla saadaan poistettua  aikuiset yksilöt. Tämän lisäksi viemäreille tulee tehdä pesua tai miksoribikäsittelyä, jolla saadaan poistettua munat ja toukat.

Mitkä ovat perhossääsken tuntomerkit?

  • Väritys harmaa
  • Koko 1-3 mm
  • Sydämen muotoinen profiili
  • Kehoa ja siipiä peittää karvoitus

Perhossääsket laskevat munansa seisovaan veteen tai lietteeseen, jossa munat kehittyvät toukiksi. Perhossääket lentävät sisätiloissa ja hakeutuvat usein valoa kohtia esim. Ikkunoiden läheisyyteen.

  • Kiinteistöt
  • Varastot
  • Huoneistot

Kannan ollessa iso, perhossääskiä voi esiintyä erittäin paljon ja haitata ihmisiä lentelyllään. Perhossääsket katoavat harvoin itsestään ja ongelma jatkuu, kunnes niiden pesintä saadaan loppumaan.

Perhossääskiä voi torjua aerosoli torjunta-ainella ja puhdistamalla säännöllisesti vesilukot ja lattiakaivot.

Pyydä ammattilainen paikalle

Ongelman ollessa laaja/iso, suositellaan torjuntatoimenpiteiden lisäksi viemäreiden käsittelyä, jotta ongelman lähde saadaan poistettua.

Viemäreihin ei saa laskea torjunta-aineita. Munien ja toukkien tuhoaminen viemäreistä tehdään mikrobikäsittelyllä tai viemäreidn pesulla.

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä!

Onko sinulla epäilys tai tieto ludeongelmasta? Ota meihin yhteyttä.

Pestes Oy

Sähkötie 8
01510 Vantaa

AAA luottoluokitusYrittäjät jäsenyritys logo Luotettava kumppani logo avainlippu logoGDPR kelpoisuus logo

Copyright © 2023 Pestes Oy