Lintuesteet ja lintusuojaukset (vanha)

Lintusuojaus oikeilla menetelmillä

Linnut ovat kauniita ja osa ympäristöämme, mutta välillä ne aiheuttavat haittaa jätöksillään ja pesimällä ihmisille haitallisiin paikkoihin. Lintusuojaus on erinomainen keino pitää kutsumattomat vieraat loitolla.

Lintujen jätökset voivat olla suurikin hygieniariski teollisuudessa tai esim. ihmisten kulkuväylillä. Välillä linnut ajautuvat sisälle kauppoihin tai tuotantolaitoksiin. Silloin niitä voidaan pyytää ja siirtää riittävän kauas tiloista, jotteivat ne palaa. Lisäksi pyrimme kartoittamaan, miksi linnut ovat ajautuneet sisätiloihin, jottei ongelma uusiutuisi.

Toimimme ympäri Suomen, joten ota yhteyttä, mikäli tarvitset apua lintuongelman kanssa!

Lähetä kuva ja pyydä tarjous

Lintujen jätökset vaurioittavat pitkällä aikavälillä myös rakenteita ja korjauskustannukset voivat nousta korkeiksi. Jätökset voivat tukkia sadevesikourut, savupiipun tai ilmastoinnin – ajan mittaan syntyneet tukokset ja käyttöhäiriöt voivat aiheuttaa mittavia vahinkoja. Joskus linnut saattavat myös laukaista sähkövalo- tai infrapunahälyttimiä, mikä aiheuttaa kalliita vääriä hälytyksiä.

Voimme suojata rakenteita erilaisilla tavoilla vahingoittamatta lintuja. Parhaimmillaan lintusuojaukset ovat huomaamattomia ja erittäin tehokkaita. Lähetä meille kuvia ja kerro mitä haittaa linnuista on ollut, niin saat tarjouksen kustannusarvioineen veloituksetta!

Tilaa lintusuojaus

PestDeal Plus ikoni iso

PestDeal-palvelupaketti taloyhtiöille
alkaen 77 € / kk

Pest Deal on taloyhtiön palvelusopimus, joka toimii kuin vakuutus.

Se auttaa estämään yllätykset ja epäselvyydet vastuista. Enää ei tarvitse ihmetellä, kuka maksaa torjunnan, jos taloyhtiössä huomataan tuhoeläimiä.

Lue lisää PestDeal-palvelupaketeista »

Lintusuojaus verkolla

Verkolla estetään lintujen pääsy katoksiin ja huoneisto- ja tuuletusparvekkeille. Verkkoa käytetään myös esim. IV-koneiden suojana. Verkko valitaan aina lintulajin mukaan, eli verkon silmäkoko on 19 mm – 100 mm lintulajista riippuen. Verkko on valmistettu nylonista tai metallista, ja sillä saadaan estettyä kaikki linnut. Oikein asennettuna nylonverkko ei pyydä lintuja (eivät jää kiinni) ja on kohteessa huomaamaton.

Lintusuojaus verkolla Lintusuojaus verkolla Lintusuojaus verkolla

Lintusuojaus sähköpaimenella

Lintujen estäminen sähköpaimenella toimii erittäin hyvin, ja kokemuksemme perusteella se toimii myös kohteesta karkottavana estona. Ongelma-alueelle asennetaan sähkökisko kohteisiin missä linnut oleilevat. Sähkökiskossa liikkuu sykäyksittäin heikkovirtaa, mikä aiheuttaa linnuille epämiellyttävän tunteen. Sähkömäärä on kuitenkin niin pieni, ettei se vahingoita lintuja, mutta on silti epämukava. Siksi linnut usein siirtyvätkin toisaalle pysyvästi.

Lintusuojaus sähköpaimenellaLintusuojaus sähköpaimenella

Lintusuojaus piikeillä

Lintujen olemista ongelma-alueilla voidaan estää piikkiestoilla. Piikkiestot asennetaan yleensä rakennusten reunoille, valaisimien päälle ja muihin kohtiin missä linnut oleilevat. Piikkiesto toimii vain isoihin lintuihin, esim. kesykyyhky (pulu) ja lokki.

Lintusuojaus piikeillä Lintuesteet piikeillä Lintusuojaus piikeillä

Lintusuojaus vaijerilla

Lintujen olemista ongelma-alueilla voidaan estää vaijeriestoilla. Vaijeriestot asennetaan yleensä rakennusten reunoille, ikkunanlaudoille ja muihin kohtiin missä linnut istuvat. Vaijeriesto toimii vain isoihin lintuihin, esim. kesykyyhky (pulu) ja lokki.

Lintusuojaus vaijerilla

Vinkkejä joiden avulla vähennät lintujen oleskelua kiinteistön alueella

  • Säilytä kaikki jätteet ehjissä, kannellisissa astioissa.
  • Huolehdi jätepisteen yleisestä siisteydestä.
  • Käytä kannellisia kompostoreja.
  • Käytä kannellisia piharoska-astioita ja tyhjennä ne riittävän usein.
  • Kiellä lintujen ja oravien ruokinta kiinteistön alueella.
  • Estä lintujen pääsy ja pesintä kiinteistöön esimerkiksi verkoilla.

Jätä suojaus ammattilaiselle

Lintusuojauksessa kannattaa aina käyttää ammattilaisen apua. Vanhanaikaiset linnunpelättimet ovat usein hyödyttömiä, koska linnuilla on hyvä muisti ja ne tottuvat pelättimiin nopeasti. Ammattilaisen avulla toteutettu lintutorjunta myös ennaltaehkäisee lintujen aiheuttamia ongelmia. Kaikki käyttämämme suojausmenetelmät ovat linnuille vaarattomia. Jokainen asennus suunnitellaan kiinteistöön sopivaksi ja huomaamattomaksi. Toiminta-alueemme kattaa koko Suomen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Rakennuksen orava- ja lintusuojaus kuntoon

Niin kauniita ja söpöjä kuin linnut ja oravat ovatkin, voivat ne aiheuttaa mittavia tuhoja kiinteistöissä, jos ne pääsevät pesimään rakennuksiin. Siksi on ensiarvoisen tärkeää suojata […]

Lue lisää

Pestes Oy

Sähkötie 8
01510 Vantaa

Luotettava kumppani logo GDPR kelpoisuus logo

Copyright © 2024 Pestes Oy